Werkwijze Taxeren

Hoe gaat het in zijn werk?

Een taxatierapport dient objectief en volledig te zijn voor partijen die ermee te maken krijgen. Om deze reden neem ik ruim de tijd voor de opname en inspectie van het motorvoertuig.

Hieronder vind u een beschrijving hoe ik te werk ga bij het taxeren van uw motorvoertuig. 

Bij voorkeur bekijk ik uw motorvoertuig op een hefbrug. Een hefbrug is noodzakelijk om gedegen wijze de onderzijde van het voertuig te inspecteren. 

Deze inspectie kan van groot belang zijn bij de taxatie. Daarnaast is het voor u interessant om uw motorvoertuig vanaf de onderzijde te kunnen bekijken en hierbij kennis te nemen van staat en eventuele verbeterpunten aan het motorvoertuig. 

Op locatie in Winsum beschik ik over een hefbrug waarop ook zeer lage (sport)auto's kunnen.

Taxatie op een hefbrug is niet verplicht, maar heeft wel de voorkeur. Als ik bij u thuis langskom en u heeft geen hefbrug, dan kan uw voertuig natuurlijk wel getaxeerd worden. 

Deze taxaties hebben vanzelfsprekend voor de waardebepaling geen nadelig effect, wel krijgt u als klant hierdoor niet de mogelijkheid om de staat en mogelijke verbeterpunten aan de onderzijde van uw motorvoertuig op te nemen.

Motorfietsen, trekkers, campers, vrachtwagens en getrokken materieel taxeer ik niet op een hefbrug.

STAPPENPLAN TAXATIE:

Stap 1 – Voertuigopname

Alle gegevens worden genoteerd zoals kilometerstand, soort interieur, conditie van carrosserie, motorruimte enz. Er worden foto's gemaakt van exterieur, interieur en motorruimte.

Stap 2 – Voertuigopname op hefbrug (indien van toepassing)

Daarna wordt de auto op de hefbrug gereden. Voor een goed beeld een belangrijk hulpmiddel. Op de hefbrug wordt de staat van de auto goed bekeken. We kijken samen, zo krijgt u dus zelf ook de gelegenheid om onder de auto te kijken. Waar nodig krijgt u tips en adviezen omtrent de technische staat.

Stap 3 – Proefrit

Indien de taxatie op uw eigen locatie plaatsvindt wordt aansluitend aan de opname een korte proefrit uitgevoerd. Indien gewenst mag u zelf rijden.

Stap 4 – Voertuiggegevens bespreken

Als alle technische zaken rondom de auto zijn genoteerd en bekeken, worden met u de belangrijkste zaken doorgesproken die voor een juiste waardebepaling van belang zijn.

Stap 5 – Voertuiggegevens doornemen

Niet alleen het bouwjaar en type maar ook de originaliteit, herkomst en historie worden uitgebreid onder de loep genomen. Na een restauratie bekijk ik altijd alle "bewijslast" denk hierbij aan verslagen van reparaties/restauraties, facturen van onderdelen en bijvoorbeeld motor- en versnellingsbakrevisie.

Stap 6 – Waardebepaling en uitwerken taxatierapport

Aansluitend aan de fysieke taxatie wordt binnen 1 week de waarde van het voertuig bepaald en wordt het taxatierapport uitgewerkt en aan u verzonden.