Marnix van Veen

Autoliefhebber in hart en nieren

De passie voor auto's zit bij mij diep verankerd. Vermoedelijk was mijn eerste woordje "auto!" Als klein jongetje begon ik met het verzamelen van tijdschriften, posters, folders, plaatjes; alles waar een auto op stond. Al gauw volgde een enorme collectie modelauto's. 


Vanaf mijn 15e werkte ik op zaterdag en in de schoolvakanties bij een Jaguar-dealer. Auto's schoonmaken, werkplaats opruimen, helpen in de showroom. Geweldig vond ik het.

Na de Havo ging ik (voor mij logisch) naar de IVA in Driebergen voor mijn HBO-opleiding. 


Na de IVA heb ik bij een autodealer, leasemaatschappij, importeur en onderdelenfabrikant gewerkt. Na mijn studie Zweeds heb ik een eigen autobedrijf gehad gespecialiseerd in Zweedse klassiekers. Deze klassiekers kocht ik in Zweden.  Hierbij ontwikkelde ik de eigenschappen om met een kritische blik de staat van auto's te beoordelen. Tevens leerde ik mijn echtgenote kennen, die bij mij een klassieke Volvo kocht.


In die tijd had ik zelf een wisselende collectie oldtimers en youngtimers. Zodoende kwamen er regelmatig taxateurs over de vloer. Wat zij gemeen hadden is dat ze zelden langer dan 10 minuten naar mijn auto's keken, nooit een hefbrug gebruikten en matige rapporten opstelden.


Een aantal jaar geleden besloot ik om te stoppen bij mijn toenmalige werkgever en ben ik als zelfstandige gestart. Ik ben toen tevens de opleiding "taxateur motorvoertuigen" gaan volgen. Toen ik geslaagd en gecertificeerd was mocht ik mij gecertificeerd taxateur motorvoertuigen noemen.


Of het nu een Renault 4 betreft of een Ferrari, ik vind het contact met de eigenaar, de verhalen achter de eigenaar en de auto, het bekijken en het beoordelen van de auto fantastisch om te doen. 

Wat mij -hopelijk- onderscheid tov van andere taxateurs is dat ik de tijd neem voor u en uw auto ├ęcht goed bekijk. Met passie en interesse!


Graag tot ziens!

Marnix van Veen